Mi a HUN Harcos?2018-07-18T13:35:25+00:00

Mi a HUN Harcos?

Az egyesületek bemutatása:

1.) Főszervező – Sport az egészségért Egyesület:

A Sport az Egészségért Egyesület a HUN Harcos versenyek főszervezője. Ügyvezető alelnöke Fábián Miklós, a magyarországi akadályfutás megalapítója és élharcosa. Fő célja az akadályfutás versenysport szintre emelése a sportszövetségi rendszeren keresztül. A HUN Harcos versenyeken keresztül a gyermekek sportra nevelése is elsődleges szempont.

2.) Társ szervező – Viharsarok Közhasznú Egyesület:​

Fő célja az egészséges életmódra nevelés, egészségmegőrzés, hátrányos, illetve halmozottan hátrányos rétegek megsegítése, szociális tanácsadás, munkaerő-piaci tanácsadás,rendezvényszervezés, szabadidős programok szervezése, reklámozás és reklámoztatás. Iskoláskorú, és fiatal korosztály számára problémamegoldó, készségfejlesztő és döntést előkészítő tréningek, képzések szervezése, kompetenciafejlesztés, lehetőségek teremtése a demokratikus működés elsajátítására, megszilárdítására, off-road és extrém kerékpározás népszerűsítése. Az egyéni és a közösségi aktivitás támogatása, cselekvési lehetőségek bővítése, a multikulturális társadalmi értékrend napi gyakorlattá válásának elősegítése.

  • A HUN Harcos versenyei magában foglalják  az olyan akadályfutó versenyeket, ahol a sok természetes mozgást használva , (mint a  kúszás,mászás, hordás, cipelés, ugrás, futás) épített és  természetes akadályokat kell legyőznünk,használnunk kell elménket, gyorsan döntenünk és célba érnünk !

  • Fontosnak tartjuk az elveszett nemzeti öntudat erősítését a történelmünk bemutatásával a versenyek folyamán!
  • A HUN Harcos   egyediségét  a 3 ősi harci eszközünk  valamelyike, a kelevéz/dárda hajítás, a csatacsillag dobás és a Magyarok leghíresebb veszedelmes fegyvere a visszacsapó íj adja a versenyeken!

  • Meg kell említsük, hogy a lovasíjászat legnagyobb alakja Kassai Lajos támogatását élvezzük, aki a workshopok alkalmával az évek során szerzett tudást osztja meg velünk! Büszkeség tőle tanulni!

  • Hosszútávú céljaink között szerepel, hogy minden magyar gyermek ismerje az íj használatát, mozogjon a szabadban és ismerje meg már fiatalon a küzdelmet saját magával és versenytársaival ! Ez csak javára válhat a későbbiekben!